STIILIIKOONID - kuldne iga täis mängulisust ja inspiratsiooni


Olen mõnda aega jälginud eakamaid daame, kes on kujunenud stiiliikoonideks. On vägagi huvitav ja inspireeriv näha kuidas kuldses eas daamid on mängulised. 
Olen alati öelnud, et vanus on tarkus ja kogemus - olgugi, et palju on noorusesse jäänud, see mis alles on seda tuleb uhkusega kanda.


Iris Apfel


Üks tuntumaid ja vanimaid on Iris Barrel Apfel (sündinud 1921, New Yorgis) on Ameerika ettevõtja, sisekujundaja ja moeikoon. Ta õppis New Yorgi ülikoolis kunstiajalugu ja osales Wisconsini ülikooli kunstikooli tegemistes. Ta on osalenud paljudes disainiprojektides, sealhulgas töötanud Valges Majas üheksa presidendi – Trumani, Eisenhoweri, Kennedy, Johnsoni, Nixoni, Fordi, Carteri, Reagani ja Clintoni – valitsemise ajal.

Töö tõttu reisis paar palju maailma eri paigus, kust Iris Apfel hakkas ostma mitteläänelikke kangaid. Ta kandis neist õmmeldud rõivaid nii klientidega kohtudes kui ka kõrgseltskonna pidudel ning mõjutas eeskujuga moodi.

2013. aastal nimetas The Guardian ta üheks viiekümnest "kõige paremini riietunud üle 50-aastasest".
Iris Apfel on pälvinud Women Togetheri eriauhinna.



Lyn Slater

Mõned tsitaadid tema blogilehelt:
"Naised (nagu mina), kes pole kuulsad ega kuulsused, kuid on nutikad, loomingulised, moesuundajad, sobivad, läbimõeldud, aktiivsed, seotult ja mis kõige tähtsam - selged ja mugavad sellega, kes nad on."

"Ta on naine, kes…
Ei tarbi rõivaid, ta elab neis oma elu ja riietub ausalt.
Tal on algupärane stiil, ekstsentriline.
Valib rõivad ja kogemuste järgi, mis võimaldavad tal olla see, kes ta on ja see mina, kes on alati muutumas."


Linda Rodin
Ameerika iluettevõtja, modell ja endine stilist (sündinud 1947/1948). Töötas modellina 1960ndatel ja 70ndatel. Seejärel rajas ta Soho butiikivaldaja karjääri, Henri Bendeli ostja ning Victoria's Secret, Harper's Bazaar ja Vogue stilist.

Pärast nelikümmend aastat kestnud modellinduse vaheaega hakkas Rodin taas tegelema modellindusega 60ndatel, tehes koostööd selliste brändidega nagu J.Crew ja The Row. Teda on tunnustatud silmapaistva isikupärase stiili tõttu (mida Vogue kirjeldab kui "hõbedaid juukseid, liiga suuri prille ja erksat huulepulka"), mis on pälvinud talle sotsiaalmeedias laialdase jälgimise ja moe tähelepanu.

Kommentaarid